DNS mintavételi útmutató a tesztkészlet segítségével

Készleteink tartalmazzák a steril mintavételi tamponokat, az utasításokat és mindent, amire szüksége van az otthoni DNS mintagyűjtés hatékony elvégzéséhez  .

Az alábbiakban részletezzük a mintavétel lépéseit, amelyet a DNS-teszt elvégzéséhez követni kell.

Otthoni tesztkészletünk tartalma

Az EasyDNA létrehozott egy otthoni minta elkészítéséhez használható csomagot. Az otthoni készlet segítségével tudja összegyűjteni a DNS mintáit. A készlet könnyen használható, és mindent tartalmaz amire szüksége lehet a minták begyűjtéséhez. A DNS extrahálásának továbbfejlesztett módszerei lehetővé teszik a tudósok számára, hogy az orális tamponokkal összegyűjtött DNS-t kivonják. A készletünkben  3 személyes mintavételezésre alkalmasak eszközöket talál.

Tekintettel arra, hogy a készletünk 3 embernek szánt tamponnal van felszerelve, a készletben extra tamponokat is talál, amelyeket nem kell  használnia, ha kettő vagy kevesebb ember vesz részt a tesztelésben. Lehetőség szerint, egyszerűen semmisítse meg a felesleges tamponokat, amelyeket nem fog használni.

A készlet belsejében 3 különböző boríték található, mindegyikben 4 szájpárna  .

óvintézkedések

A mintavétel előtt 1 órával kerülni kell az étkezést, az ivást vagy a dohányzást. Ez biztosítja, hogy az élelmiszerekben, cigarettákban stb. található élelmiszeranyagok vagy vegyi anyagok nem  szennyezik meg a DNS-t.

Hogyan gyűjtse össze a mintákat?

A DNS-tesztkészletünk orális tamponokat (más néven bukkális tamponokat) is tartalmaz. Tekintse meg rövid mintagyűjtemény videóinkat, hogy megtudja, hogyan gyűjtheti össze a mintákat, vagy olvassa el a részletesebb lépésenkénti utasításokat.

1 lépés

Vegyeki a tamponokat a borítékokból a DNS-tesztkészletből.

2 lépés

Töltse ki olvashatóan az űrlapot nyomtatott betűkkel, Miután kitöltette az űrlapokat, a borítékra is írja rá az adatokat olvashatóan. Ellenőrizze, hogy az összes részt kitöltötte a megfelelő adatokkal.

3 lépés

Minden tampont óvatosan dörzsöljön kell a nyelv alatt, a belső arc és a belső ajak ellen (amit orvosi úton a szájnyálkahártyának neveznek). A dörzsölés mozgását tíz másodpercig kell elvégezni. Kövesse ezt az eljárást a többi törlőkendővel minden ember számára, egyszerre egy törlővel.

4 lépés

Before returning the swabs into their corresponding envelopes, they must be left to air dry. Placing damp swabs inside a sealed envelope could result in the formation of mould which could affect our chances of successful DNA extraction. The recommended drying period is of one hour. We do not recommend touching the swab to check if they are dry.

5 lépés

You are now ready for the final stage: put the envelopes into the larger self-addressed envelope provided. Include also the consent forms. You can now send everything off for laboratory testing.

Cannot wait? Need to collect samples ASAP?

Our kit takes around 2 working days to arrive to your chosen address. If you need to collect oral swab samples but are pressed for time, you can actually assemble your very own kit in just a few steps. We will even deduct a small fee as you will not be using our kit. You can purchase swabs from a pharmacy or even use cotton buds if you are not able to purchase them from a pharmacy. If you do use cotton buds, you need to cut off one of the cotton-ended parts. Learn how to make your own home kit now.

Tips

  • You may allow swabs to dry by either placing them in a shallow glass in such a way that there is no contact between the glass and the cotton ended part of the swabs. You can also leave them on a clean surface with the cotton ended part of the swab jutting over the edge. You need to be careful to keep swabs from different people apart.
  • You can collect samples even from babies. Sample collection is absolutely painless. You need to avoid feeding for 1 hour before sampling for babies and todlers too.