Teszt a legfejlettebb technológiával

Az EasyDNA büszke arra, hogy a legfejlettebb  terhesség alatti, prenatális, születés előtti tesztet kínálja ma Magyarországon. Legkorszerűbb laboratóriumokban ,nagyteljesítményű szekvenálási technológia segítségével a teszt pontossága páratlan, mivel több mint 5000 genetikai markert elemez . A teljes lelki nyugaloma érdekében  megvásárolhatja a születés előtti DNS tesztet , amit versenyképes áron kínálunk  490.000 forinttól.

Milyen előnyei vannak a születés előtti tesztnek?

  • Mivel a vizsgálat az anyai vérből származó szabad magzati DNS-t elemzi, ezért a korábbi terhességek vagy vetélések miatt nem áll fenn annak a veszélye, hogy rossz vagy téves diagnózist állítsunk fel. Fontos megjegyezni, hogy mivel sejtmentes magzati DNS-t használunk, ezért  prenatális tesztünk jóval pontosabb és megbízhatóbb, mint más nem invazív tesztek, amelyek a sejtekbe záródó teljes DNS-t használják (magzati sejtek).

 

  • A prenatális teszt 100% kockázatmentes. A teszt elemzi a sejtmentes magzati DNS-t az anya vérében (amely egy egyszerű vérvizsgálattal érhető el). Egyéb prenatális apasági vizsgálatok, mint chorion biopszia, nagy kockázatot jelenthetnek a terhességre, előfordulhat vetélés,  magzatvíz szivárgás, vagy magzati végtag károsodás is.
  • Vizsgálatunk más mintavételi módszerekkel összehasonlítva kevesebb időt is vesz igénybe, költséghatékonyabb és könnyebben elvégezhető, mint például  a Amniocent  invazív prenatális vizsgálat, aminek az orvosi költsége elég magas  és az eredmények megszerzése is  több időt vesz igénybe.
  • Ez a rendkívül tudományos vizsgálat nem igényel nőgyógyász vagy szülész segítséget. Ezzel szemben mind az amniocentesis, mind a chorionic villus mintavétel olyan orvosi beavatkozások, amelyek egy szakember segítségét igénylik és nagy kockázattal is járnak.

Hogyan működik a teszt?

 

A tudósok régen felfedezték, hogy a magzati DNS jelen van az anyai vérben a terhesség alatt. A születés előtti apasági teszt segítségével nagy – áteresztőképességű szekvenálás technológia (NGS, annak rövidítése angolul)  több mint 5000 genetikai markert elemzünk.

A vizsgálathoz szükséges az anyától vett vérminta (standard vérmintával), valamint a feltételezett apa  nyálmintája  (olvassa el a minták vételére vonatkozó utasításokat ). Miután a magzat DNS-jét elkülönítették a plazmából, az anya és az állítólagos apa DNS-mintáival együtt vizsgálják. A laboratóriumban a genetikus ok számítógépes algoritmusokkal dolgoznak, hogy kiszámolják a genetikai markerek hasonlóságát a magzati DNS és az állítólagos apa között. Ha az a valószínűsége, hogy az állítólagos apa a biológiai apa által megkövetelt genetikai markerekhez képest az eredmény  több mint 99,9% -ot jelent, akkor az apaság megállapítható. Ha a hasonlóság nem szülők körébe esik, az eredmény az apaság kizárása lesz.

A vizsgálathoz a mintát legkorábban a betöltött 8. terhességi hetet követően, a 9. terhességi héten lehet levenni

 

Vizsgálat eredményei

Az eredmények 7-10 munkanapon belül készülnek . Azok az ügyfelek, akik 5-7 munkanapon belül szeretnének eredményeket megkapni, lehetőség van az expressz vizsgálatra, mi szerint az anyának a terhesség 10. hetében kell lennie). Ne felejtsék el, hogy a vizsgálat akkor kezdődik, amikor a minták megérkeznek a laboratóriumba. Az eredmény a két lehetőség egyikét jeleníti meg.

  • Szeretné tudni, hogy hány hetes terhes? Használhatja a terhességi kalkulátorunkat .

Ha a baba nemére is kiváncsi

Az EasyDNA lehetőséget kínál arra is, hogy megismerje a baba nemét ! Felár ellenében mind a STANDARD mind az EXPRESSZ vizsgálat esetében a laboratórium megadhatja a magzat genetikai (DNS által meghatározott) nemét. Ennek a kiegészítő ára + 100 000.- Ft,amit a ha a születés előtti teszt eredményeivel együtt kapja meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a várandós anyától egy további minta szükséges .

Leggyakoribb kérdések

The Science of our Prenatal Paternity Test
Prenatal Paternity FAQ
Prenatal Paternity Test: Sample Collection