Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) vizsgálata

Laktóz intolerancia és a teszt működése

Tesztünk 129 euróról indul,  és a kapott eredményeket 2 héten belül ki kell adni a laboratóriumi minták beérkezését . Genetikai tanácsadási szolgáltatást biztosítunk.

A lactose felszívódásának hiánya az úgynevezett laktóz intoleranciát eredményez. Ez olyan állapot, amely távolról sem szokatlan a felnőtteknél, és jól lehet egy olyan személy, aki a lactose intolerancia miatt sok kellemetlen mellékhatást szenved.

Ez a teszt elemzi az LCT gént. Az LCT génje kódolja a tesztünket a laktázt gyártási utasításoknak. A laktáz úgy működik, hogy gyorsítja a laktóz egyszerűbb cukrokké átalakítását. Ennek köszönhető, hogy az egyén nem képes elégséges laktázt termelni, hogy lebontsa a lenyelt laktózt. Az állapot különböző súlyosságokig terjedhet, amelyek a testük által előállított laktáz mennyiségétől függenek; a tartomány tipikusan enyhe, közepes vagy súlyos csökkenés.

Az eredmények segítenek megérteni a következőket:

 

 1. Akár olyan genotípust hordoz, amely alacsony vagy magas kockázatot jelent
 2. Diétás ajánlások, életmódbeli változások és további tanácsadás vagy tanácsadás
 3. A pontos leírása és előfordulási gyakorisága világ különböző részein
 4. A teljes körű felsorolás, valamint egyéb olyan esetek, amelyeknél ezek a betegségek előfordulhatnak.

Minták gyűjtése

A minták összegyűjtése szájcserével. A tamponokat 1 percen belül meg kell dörzsölni a szájába, majd vissza kell térni a teszteléshez. Minden, ami a teszthez szükséges, a készletünkben található. Miután összegyűjtöttük a DNS mintákat, vissza lehet küldeni nekünk tesztelésre.

Miért nem tanácsos egy genetikai tanácsadóval az eredményeiről?

800x160-Döntő

Genetikai tanácsadónk ideális, ha bármilyen aggályod van a DNS-vizsgálati eredményekkel kapcsolatban. Tudják megérteni és értelmezni a DNS-teszt eredményeinek minden aspektusát, segítve maximalizálni a saját jólétét és a rokona életét. A genetikai tanácsadás ideális azokban az esetekben, amikor klinikai tesztet vagy egészségügyi tesztet választ, de tanácsadójával is konzultálhat bármilyen más vizsgálattal, beleértve a szülői tesztelést, a prenatális tesztelést és a kapcsolatfelmérést. A genetikai tanácsadás  díj ellenében vehető igénybe.

Szüksége van erre a tesztre?

Ha a tej fogyasztása után a következő tünetek valamelyikében szenved, érdemes megfontolni ezt a tesztet:

 

 • Hasi fájdalom
 • görcsök
 • puffadás
 • Hányinger
 • felfúvódás
 • Hasmenés
 • Steatorrhea (székletben lévő felesleges zsír)

Ha pozitívan tesztel, akkor a tünetek súlyosságától függően alacsony laktóz- vagy laktózmentes diétát alkalmazhat. Néhány laktóz-intoleráns ember gond nélkül tud fogyasztani kis mennyiségű laktózt.

Egy kicsit több információ a laktózról

Bármilyen szóvégző – a biokémia – a cukrok nevének jelzésére szolgál – a malóz, a glükóz és a fruktóz csak 3 példa. A laktóz a tejben található cukor.

A laktózt hatékonyan emésztik a laktáz nevű enzimnek. A laktózt emésztjük a vékonybélben, ez a szerv a laktóz emésztéséhez szükséges enzimet termeli. Miután megemésztettük, két további egyszerű cukrba bontható, amelyek könnyebben felszívódnak és jobb energiaforrások:

 

 • galaktóz
 • Szőlőcukor

Az újszülöttek nagy mennyiségű laktázt termelnek az anyatej emésztéséhez. Mivel az anya tejelő táplálkozással rendelkezik, a természetes laktázszint is csökken, ami laktóz intoleranciát eredményez. Az évszázados kulturális gyakorlatok miatt az emberek továbbra is fogyasztják a tejtartalmú termékeket az egész életük során. Természetesen mi vagyunk az egyetlen emlősök, akik a csecsemőt a gyerekcipőn túl fogyasztják.

A tej fogyasztása önmagában nem jár később az életben. Nem tekinthető jónak vagy rossznak számodra.

Egyéb vizsgálatok: Celiac betegség genetikai tesztelése

A lisztérzékenységi genetikai vizsgálatok pontosan megerősítik, hogy van-e genetikai hajlam a lisztérzékenységre. Ha ez azt feltételezi, hogy a lisztérzékenység és az összes tünet úgy tűnik, hogy erre a feltételre mutat, ez a teszt lehet az ideális teszt az Ön számára. Tudjon meg többet a cöliákia-hajlamosító tesztünkről .

Celiac Disease Genetic Testing
Clinical Tests
Genetic Predisposition Test