Mi okozhat allergiát?

A gyakori környezeti allergének mindenütt jelen vannak, az étel allergének pedig sok, különféle márkájú  kutyaeledelben megtalálhatóak. Az allergiától szenvedő kutyáknak, sokkal több egészségügyi problémával kell szembenézniük, mivel gyengébb az immunrendszerük ezáltal érzékenyebbek a kororzókkal szemben, energiahiányban szenvedhetnek és hangulatingadozásaik is lehetnek. Az allergiát kiváltó leggyakoribb környezeti faktorok közé a bolhák és poratkák, illetve a penészgombák, és a fák, füvek, gyomok és virágok pollenjei tartoznak. Az allergiát az immunrendszer túlműködése okozza, ami az ártalmatlan anyagokat veszélyesként ismeri fel. Ez olyan reakciót vált ki, amely magába foglalja az allergia gyakori tüneteit, mint például a viszketés és a tüsszentés.

bannerdog-allergy

Több mint 100 allergént tesztelünk

Mindegyik allergén háromféleképpen van felsorolva. A vizsgált kutya lehet:

 • Pozitív az allergénre
 • Negatív a vizsgált allergénre
 • Reagál az allergénre, de a szintek nem elég magasak a pozitív eredményhez

Tekintse meg a vizsgált allergének teljes listáját .

 

Allergia vizsgálat előnyei

A kutyáknak készült allergiavizsgálat hatékony eszköze a kutyája allergiáját okozó tényezők pontos meghatározásához. Ez az allergiavizsgálat nem csak azon allergének listáját tartalmazza, amelyektől kutyája boldogtalanná válik, és allergiás reakciók alakulnak ki nála. Az eredmények részletesen ismertetik azokat az ételeket és összetevőket is, amelyeket mindenáron kerülnie kell, és fontos iránymutatást adnak azzal kapcsolatban, hogy mely háztartási termékek, ételek, jutalomfalatok és összetevők előnyösek kutyájának az allergiás reakciók elkerülése érdekében. Arról is pontos információkat fog kapni, hogy kutyája mely allergénekre mutat pozitivitást, illetve diétás- és életmódbeli útmutatást is fog kapni, mint például kortikoszteroidok használata, eliminációs étrend, alkalmi kezelések, étrend kiegészítők (probiotikumok, Omega-3 zsírsavak, stb.)

Vessen egy pillantást a vizsgálati eredményekre

A minták laboratóriumba érkezéstől  számított 3 héten után fogja megkapni az eredményt e-mailben.

Tekintsen meg a mintaeredményt a következő képre kattintva:

AllergySampleReport

Mintavételezés a vizsgálathoz

A teszthez mintákat gyűjthet az otthoni mintagyűjtő készletünk segítségével. Amint beérkezett megrendelése, elküldjük Önnek az otthonába minta vételére alkalmas készletet, amellyel annak utasításait követve gyorsan és fájdalommentesen vehet mintát kutyájától, tekintse meg a mintavételt Ide kattintva.

Fontos megjegyzés:

A kutyáknak készült allergiavizsgálat nem DNS teszt. Ehhez a teszthez a kutya nyálában található fehérjék szükségesek háziállata érzékenységeinek felderítésére, hogy jobban megértse, mi az, amit esetleg nem képes tolerálni. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre az érzékenységek kezeléséhez. Azt ajánljuk, hogy beszélje meg őket állatorvosával, hogy megtalálja a kutyája számára a legoptimálisabb megoldásokat. Ez történhet egy új étrend bevezetésével, vagy bizonyos ételek és gyógyszerek elhagyásával.

 

GYIK

 Melyek a leggyakoribb allergének?

 • Penészgomba
 • Por és háziporataka
 • Gyógyszerek
 • Inszekticid sampon (élősködők elleni)
 • Gumi és műanyag

 

– Melyek a leggyakoribb tünetek, amelyek az allergiás kutyákon  előfordulhatnak? 

 • Viszkető, vörös, nedves vagy pikkelyes bőr
 • Fokozott viszketés
 • Viszkető, gyulladt, könnyező szemek
 • Viszkető fülek és fülfertőzések
 • Tüsszentés
 • Hasmenés
 • A horkolás
 • Állandó nyalás

 

Különböző kutyafajták különböző allergiától szenvednek?

 

Igen, bizonyos allergénekre való fogékonyság eltérő lehet különböző kutyafajták esetében. A következő fajták érzékenyek bizonyos ételekre/vagy könnyebben alakul ki náluk allergia levegőben lévő részecskék által: Máltai terrier, Pekingi palotapincsi, Németjuhász, Bullterrier, Bichon frisé, Angol cocker spániel, Brüsszeli griffon, Amerikai meztelen terrier, Cseh terrier, Shih tzu, Lhasa apso, Amerikai pitbull terrier, Drótszőrű foxterrier, Kínai kopaszkutya, Pudli, Ír szetter, Angol bulldog, Mopsz.

 

– Hogyan kezelhetők az allergiák?

Az allergiák kezelhetőek az allergiát kiváltó allergiák elkerülésével. Az allergiák kezelésére lehetőség van gyógyszeres vagy gyógyhatású samponok használatával – azonban sokszor az ilyen kezelések csak a probléma feltárása nélkül találják meg a kiváltó okot. Fontos megjegyezni, hogy az allergiákat nem lehet kezelni,- ha egy kutya allergiás, nincs olyan tényleges gyógymód, amely az allergiát eltünteti.

Ha van még megválaszolatlan kérdése? További információkért látogasson el a

Gyakran ismételt kérdések oldalra

Dog Parentage Test
Dog Inherited Disease & Trait Test
DNA My Dog Breed Test